divendres, 12 d’agost de 2011

Aquest dissabte Angel Montero vol anar a Jerica; si voleu quedar toqueu-li al 661129735

Aquest dissabte Angel Montero vol anar a Jerica, si voleu quedar toqueu-li al 661129735

--

Imatge

dijous, 11 d’agost de 2011

Dent d’Orlú: Orquídies salvatges i granit mullat


Eiiii, companyes i companys! Vos deixe abans de anar-me’n de vacances una xicoteta crònica del passeig per l’Ariège (ja no me queden moltes ganetes de fer-les llargues), ara toca tancar la paraeta. La zona mereix més visites, només varem escalar la vessant Est de la muntanya. La vessant Sud queda per a la pròxima.

Per aproximar-se a la vessant Est hi ha que anar des de Ax-Les-Thermes a Ascou. Hi ha que agafar la pista que travessa el càmping (4 km). Arribem a un pàrking on es pot fer bivac o plantar tenda per dormir només. Agafar un camí marcat que per un bosc arriba a un coll per baixar a la base de les parets. 1:30 h.

La zona és molt humida, es nota en la magnífica vegetació que domina el paisatge. És perfecte per caminar però no tant per escalar, per que la paret mullada i l’escalada entre boirines tira cap enrere. No obstant, açò ens va oferir un marc alpí en el que l’endinsàrem després dels dubtes corresponents (hi varen abandonar dos cordades abans que nosaltres començarem la via). Uyuyuy!!!.

Les fotos ho diuen tot, disfrutarem de valent, els dos primers llargs més molls però amb canto, la resta és deixava fer. Assegurances allunyades, xicotets sostres i plaques de granit.

Via Tapas Sans Dalle, V+, 300 m.

Via Pink Floyd, V+, 400 m. (com que no l’acabarem queda pendent la repetició per a la pròxima!)


Bon estiu a tot@s i bones vacances als que podeu gaudir-les!

Salut i Muntanya :-)