divendres, 1 de juliol de 2011

Lo Masmut: Roca i silenci

Faig un resum d'algunes dades de interés per a qui li puga interessar, doncs és un lloc encisador al que cal tornar com a mínim una volta a l'any.

Quan fa calor el millor lloc de bivac és el Santuari, la font i els antics murs de pedra de l'ermita ens proveeixen d'una calma i frescor immillorables. Per contra, si dorms al costat de la font d'eixida del poble on comença la pista que porta a les roques, ara hi ha massa insectes encara que la panoràmica paga la pena.

Per accedir a les vies hi ha dues possibilitats, nosaltres aquesta vegada agafarem la pista de la detra que porta al coll on deixat el cotxe, comences a caminar per un senderol de baixada a l'esquerra del PR (ojo!, no agafar el PR) que va a la base de les parets. Si vols fer l'aresta del gas o les vies de l'esquerra de l'aresta (a la meitat de les parets) te convé anar per aquesta pista. Si vas a començar per la Picotasso pot ser te convinga anar per la pista de l'esquerra que baixa al riu. Hi ha també dos bivacs a peu de paret.

Nosaltres varem començar anant a buscar l'aresta del gas però per fer costum s'equivocarem i fèrem el primer llarg de La Peste. Com no corresponia a la ressenya i no hi havia rés d'equipament al suposat itinerari del segon llarg, ràpel i sen se desànim a buscar-la de nou, encara que ja la calor apretava més.

Caminant, caminant arribarem a la via Picotasso, 215 m, V+, cinc llargs (els dos últims empalmats). Reunions equipades amb parabolts. Llevat del primer llarg on més descomposta està la roca, la resta és de bona qualitat. La via te l'equipament just amb ponts de roca, algun bolt o clau on més apreta. Deixe ressenya amb més indicacions a la fitxa d'activitat a l'arxiu de la nostra Secció. El tercer llarg és el més bonic de tota la via. Per al descens anar cap a la dreta a buscar una canal que ens retorna a les parets. No hi ha massa fites, ni està trepitjat.


Arribada al poble, bany a la font del Santuari i descans al riu, cerveseta i sopar al bar La Societat on tenen dos llibres de piades i totes les ressenyes. Trobem un llistat de 53 vies al Masmut i apuntem unes quantes per tornar.

Diumenge, a les 9:00h ja estem al peu de l'aresta del Gas, ara sí que sí. La via està a l'ombra quasi fins que l'acabem a les 12:30h. Reunions equipades amb parabolts. Fem l'entrada per la variant V+, no l'original que està més trencada. L'aresta està a l'esquerra de la Proa. 155 m. A peu de via hi ha escrit GAS. Al 2º llarg hi ha que anar espai de no pujar recte per terreny fàcil per que després és un embarque, cal fer una travessa en horitzontal cap a la dreta (hi ha dos parabolts). Aquesta via és d'un grau més mantingut que la picotasso però ambdues son unes perles del Masmut, molt recomanables per a disfrutar de valent.


Gràcies a Juanjo, del Centre Excursionita de Vila-real, per les seues ganes i els seus síiiiiis, aixina dona gust. Vos encantarà, a la següent, vingau!.


Barranco de Bercolom (Tuejar). Junio 2011DESNIVEL : 170 Metros

LONGITUD : 1500Metros

DESCENSO : 3 Horas

COCHE 2 - INICIO : 25 Minutos

FINAL – COCHE 1 : 5 Minutos

EQUIPACION : Buena

MATERIAL : Neopreno, 2 X 30

BARRANCO DE BERCOLÓN( COMARCA: Los Serranos). –VALENCIA-.

Situado en la población de Tuejar (Valencia), se encuentra dentro de la finca de caza mayor llamada Bercolom. Este barranco desemboca en el río Turia y junto a la zona de acampada de Zagra.

CRUZAR EL PUENTE DE ZAGRA Y TOMA PISTA DE LA DERECHA DONDE DEJAMOS COCHE, DESDE AQUÍ A PIE (45 MINUTOS) YA QUE LA PISTA ESTA EN PEOR ESTADO ACCEDEMOS HASTA EL LLANO DE BERCOLON DONDE BUSCAMOS LA CABECERA DEL BARRANCOCabecera de Barranco.

R1. 6 mts. Victor.

R3. 11 mts.

R4. 20 mts. Carlos

R6. 6 mts. Jose Caro

Poza entre R6 y R7R7. 28 mts. AixaR8. 5 mts. Jose Caro.R9. 17 mts. Victor

En la cueva.


Jose Caro, Aixa y Victor en la cueva antes último rapel.

Aixa último salto. R10. 15 mts

Participantes: Aixa, Jose Caro, Carlos, Victor.

Posted by Picasa

Actividad fin de semana 2 de julio y siguientes

Este fin de semana se ha quedado el sábado a las 9:00 en la puerta de la SEAT (avda. El Cid), para ir a escalar a  Requena.  
 
Para mas información sobre esta y otras actividades programadas os recomendamos visitar el blog y la pestaña de CALENDARIO DE ACTIVIDADES (http://secciomuntanyacev.blogspot.com/p/calendario-de-actividades.html), donde volcamos las actividades.
 
Saludos,

Secció de Muntanya del CEV
http://secciomuntanyacev.blogspot.com/