divendres, 25 de novembre de 2011

La Ruta pirenaica dels Estanys Amagats del 3 al 6 de desembre


La Ruta dels Estanys Amagats es una travessa d'alta muntanya circular emmarcada entre la Alta Cerdanya (Reserva Nacional Cerdanya-Alt Urgell) i la Vall de Madriu a Andorra, indrets marcats per un intens ambient d'alta muntanya.
La travessia es pot realitzar durant tot l'any, a peu durant l'estiu i tardor i amb esquís o raquetes durant la temporada de neu. Aquesta ruta proposa la descoberta a peu de l'Alta muntanya de Cerdanya amb la Tossa Plana de Lles 2916m, el Puigpedrós 2914m, i la capçalera de la Vall de Madriu. Utilitzant la xarxa de refugis de la zona amb un itinerari que uneix els cims, carenes, boscos i un important nombre d'estanys d'alta muntanya, amb la zona de mitja muntanya i algun dels seus pobles, la seva gent, camps de conreu i pastures, plens de propostes culturals, com són els carrers i cases de les seves viles, ermites i altres monuments.


Eixida de València:

Hi ha formats ja dos grups, un que sortirà el divendres sobre les 16:00h cap a Bellver (Cerdanya) i altre que sortirà el dissabte al matí.

Dia 2: València – Bellver de Cerdanya – Talltendre – Refugi Cal Pere Sidro
Dia 3: Refugi Cal Pere Sidro – Refugi dels Estanys de la Pera (passant pel refugi de Cap del Rec on arribarà directament el grup que surt el dissabte)
Dia 4: Refugi dels Estanys de la Pera – Refugi de l’Illa (Andorra)
Dia 5: Refugi de l’Illa – Refugi de Malniu
Dia 6: Refugi de Malniu – Refugi Cal Pere Sidro – València

El segon grup es quedarà a la zona fins tornar el dia 8.
Farem la travessa en el sentit contrari a la proposta d’estiu per que és el que recomanen a l’hivern.
Segons el grup definitiu es pot vore modificat l’itinerari escollit.
Durant la travessa hi ha 4 ascensions a pics de la zona:

Puigpedrós
2914 m
Pesons
2846 m
Perafita
2752 m
Tossaplana de Lles
2916 m


Com arribar

CAL PERE SIDRO: Des de Bellver sortida de la carretera nacional direcció Orden i Talltendre, 8 km.

CAP DEL REC: Des de Martinet sortida de la carretera nacional direcció Lles, 9 km. a Llés, continuar la carretera direcció l'estació d’esquí de fons fins a Cap del Rec.

Equip necessari

Cal portar equip d’hivern amb grampons i piolet. Hem de preguntar si calen raquetes o és pot fer la travessa per les zones més altes amb esquís.
Com que es fa nit a un refugi lliure cal portar sac gruixut, estoreta i “infiernillo” per calentar el sopar.

Reserves

Hem de fer les reserves als refugis abans del dimarts de la setmana propera, poseu-vos en contacte amb Asun en amolinsriera@gmail.com per tal de concretar com fer-ho i organitzar els cotxes.