dimecres, 22 de juny de 2011

Escalada a les Roques del Masmut: "Roca i silenci"


Eixida divendres vesprada per arribar a Pena-roja de Tastavins a fer nit al Santuari de la Font, bivac al costat de una construcció del segle XIV, gòtic-mudejar.

Dissabte i diumenge escalada clàssica en conglomerat. Vies proposades de grau assequible: Aresta del GAS (oberta per Boro Pascual, J.Terraez i C.Abad en el 87), La Peste, La Picotasso, Danuta Lato. Més dures: A la sombra de la sabina, barrufets i tururú.

Més info en les webs: wildmasmut i la noche del loro (Terol).

L'orientació d'aquestes vies es Sud. L'època més recomanable per anar és primavera o tardor però el dissabte la meteo allà pronostica dia nuvolat amb temperatures màximes de 21º i el diumenge temps variable amb alguna escassa probabilitat de pluja. Doncs bon temps per anar-hi i grimpar. Podeu mirar-ho a www.meteoblue.com (acurada predicció). Si canvia molt el pronòstic amb pujades de les temperatures, anirem al Pedraforca (vies a la vessant Nord).

El desdejuni i el sopar és poden fer a Pena-roja de Tastavins. Per dinar que cadascú porte el que necessite.

Tornada diumenge vesprada.

L'activitat proposada és escalada clàssica en conglomerat, recomanable per als que ja estan iniciats en vies desequipades. Advertència: "Recordad, Masmut es terreno de aventura y la roca es muy variable en función de las vías y el "llamar antes de entrar" debe estar presente antes de tirar de cualquier canto."

Si s'animeu, per tal d'organitzar els cotxes o per qualsevol pregunta, envieu correu a Asun: amolinsriera@gmail.com