dimarts, 15 de febrer de 2011

CARTA OBERTA ALS MEMBRES DE LA SECCIÓ

Benvolguts companys,
Fa un parell de setmanes vaig acabar la vesprada del diumenge en un magnífic embús al cor del Pirineu Central. Tornava cap a València després d’haver passat el cap de setmana amb altres cinc membres de la Secció a l'Anayet. Havíem aparcat a un dels gegantins aparcaments que malauradament insulten la natura pirinenca.
Milers de cotxes circulaven a pas de vianant violant aquelles valls que almenys de paraula diem que estimem tant. ¿Açò és una activitat respectuosa i sostenible?. ¿La culpa d’aquest desbarat la tenen tots els altres “domingueros”?. ¿Que podem fer davant d’aquest abús aberrant de l’automòbil que fa també que en ciutats com Madrid els asmàtics no pugen eixir al carrer?.
Nosaltres pertanyem a una entitat, el Centre Excursionista de València, que amb més de mig segle d’existència sempre s’ha destacat per la defensa de la natura i del medi ambient. Cal passar a l’acció, deixar la queixa i aportar algun canvi d’actitud per tal d’aconseguir un món millor.
Per açò mateix vos propose que en les activitats de la Secció se prioritze l’ús del transport públic, especialment el tren, per que està demostrat que és el medi més net, verd i sostenible d’apropar-se a les nostres muntanyes. Mireu, encara que siga començant a poc a poc, una volta al més per exemple, ja seria un signe positiu cap al canvi.
No te cap sentit emprar l’excusa de la comoditat per no fer rés. El més còmode és quedar-se al sofà de casa i per contra no ho fem. Som conscients que hi ha limitacions horàries però paga la pena almenys intentar-ho.
Per tal de propiciar-ho vos propose tres zones: Xèrica, Montesa i l’Aventador que no supera la mitja hora a peu des de l’estació. Vos adjunte el horari de Xèrica a tall d’exemple.

Origen : VALENCIA-E.DEL NORD
Destí : JERICA-VIVER
Dissabte i Diumenge
Eixida 08.55 Tren Directe Arribada 10.23
Tornada 18.27 Tren Directe Arribada 19.45

Esperant que considereu la meua proposta, cantarem, riurem i ... tots plegats en tren a escalar!
Salut i muntanya!

Joan F. Toledo

2 comentaris:

elchide ha dit...

Em pareix una bona idea!
Jo quant torne, m´apunte.

vicentmonlleo ha dit...

Molt bona idea, xiquet